Kategoria przepisu
Zupy
Czas przygotowania
20 min
Trudnosc wykoniania
Łatwa
Opis
Najlepiej smakuje w towarzytwie pierogów i krokietów.
- 1,5 kg buraków
- około 1,5 kości
- kminek mielony do smaku
- 1 liść laurowy
- 1 cebula
- 2 zabki czosnku
- ocet
- 2 marchewki
- 4 kulki ziela angielskiego
- sól
- pieprz
Składniki:
- Buraki pokroic w plasterkilub kosteczki, zalać 3 łyzkami octu wymieszczac i odstawic na 30 minut.
- Kości wraz z resztą warzyw i przypraw wrzuć do garnka i gotuj az warzywa beda miekkie.
- pozbadz sie całej szumowiny z garnka i odcedz.
- Do gotowego wywaru dodaj buraki i zagotuj. (Zagotuj a nie gotuj bo barszcz straci swój intensywny czerwony kolor!)
- W razie potzreby doprawic solą i pieprzem.